woensdag 1 april 2015

3de WereldWaterJongerenParlement in Zuid-Korea

Naar aanleiding van het 7de WereldWaterForum (WWF) dat van 12 tot 17 april plaats vindt in Zuid-Korea, zet het Internationaal Secretariaat voor Water (ISW) -met verschillende partners waaronder Protos-  het WereldWaterJongerenParlement (WYPW) op. Dit internationaal jongerenevent brengt van 5 tot 18 april 70 jongeren uit 55 landen samen in Gyeonju / Daegu. De deelnemers werden in 2014 geselecteerd tijdens voorbereidende meetings in verschillende continenten op basis van hun inzet voor water en sanitatie.   

Elke drie jaar organiseert het WYPW in de marge van de Wereldwaterfora (WWF) een Algemene Vergadering, waarop een nieuwe groep jonge watergeëngageerden tussen 18 en 25 jaar met elkaar in gesprek gaan over hoe de wereld er in de verre en nabije toekomst zou moeten uitzien wat water en sanitatie betreft. Overtuigd van het feit dat zij nu al een rol spelen in het komende waterbeleid  onderzoeken hoe zij op hun manier kunnen bijdragen tot een hoger waterbewustzijn in hun leefomgeving en zullen in functie hiervan strategieën voor de komende 3 jaar ontwikkelen. Deze inzichten en zelf gedefinieerde engagementen zullen zij overdag in de tweede werkweek kunnen voorstellen, toelichten en aftoetsen bij politici, beleidsmakers en internationale stakeholders die deel nemen aan het 7de WereldWaterForum (WWF). ’s Avonds maken ze een bilan op van hun gesprekken en contacten en verfijnen ze hun actiestrategieën. 

Het resultaat van hun werkzaamheden -met inbegrip van een verklaring en van een 2015-2018-actieplan- zal voorgesteld worden op een slotceremonie op donderdag 16 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten